Marți, 23 August 2011 21:07

Sminteala romanului: Cat castiga medicul?

Rate this item
(26 votes)

Am citit pe paginamedicala.ro articolul cu titlul: “Medicii de familie din Norvegia, Danemarca si Marea Britanie fac cei mai multi bani

Redau integral continutul articolului :

''Medicii cu cei mai multi pacienti din Bucuresti isi desfasoara activitatea in cartiere marginase, precum Ghencea, Drumul Taberei, Pantelimon. Potrivit siteului romanialibera.ro cei mai cautati medici de familie din Bucuresti au intre intre 2.500 si 4.000 de pacienti pe lista. Nici unul dintre acestia nu are cabinet in cartierele de lux ale Bucurestiului, ci in zonele muncitoresti, cu vad, unde traiesc familii cu multi copii, pensionari, tineri.

Pe principiul „un medic cautat este si un medic bun", jurnalistii de la romanialibera.ro au realizat un top al medicilor de familie din Bucuresti. In topul primilor cinci cei mai cautati medici de familie intra:
Liliana Nicolau, Violeta Bucica, Marina Luculescu, Maria Vasiliade si Carmen Barba

Referitor la castigurile lunare ale acestora, avand in vedere ca, cel putin teoretic, medicii sustin ca nu raman cu mai mult de 2.000-3.000 de lei pe luna dupa ce platesc „darile" cabinetului. Pana acum un an, un medic de familie castiga peste o mie de euro pe luna, avand multi pacienti pe lista. Anul acesta insa au aparut tot felul de restrictii pentru medicina de familie.''

Comentariul meu la acest articol este :

Este anormal de multa munca la un asa numar de pacienti sa castigi asa de putin bani. Iei mai mult pe spalatul parbrizelor la semaforul din fata spitalului decat daca consulti si recomanzi un tratament unui pacient.
In plus te alegi cu anchete si cercetari, invidie, barfe, calomnii, atat din partea autoritatilor statului roman, cat si din partea pacientilor.
Practica datornicului este sa-l discrediteze, scuipe, ingroape in rahat pe pagubit.
De asta actul medical este iluzoriu, inutil, calcat in picioare de pacient, odata cu sansa de vindecare.
Aceasta este plata nebuniei de a musca mana care iti poate da sanatate: adancirea bolilor si lipsa de rost sa mergi la doctori. Odata cu scuiparea pe medici, din prostia, orbirea si mandria pacientilor, vine si plata unui mod de trai la romani: din orice altceva decat din munca ta. S-a votat hotia, mica invarteala, pacaleala in speranta unei pomeni, loz castigator, accesului la un furtisag si odata cu asta libertatea a fost data amagitorului, ingerului intunericului.
Medicii platesc si ei acelasi tribut, doar oameni sunt si ei si in tara asta s-au nascut.
Si unii si ceilalti, medici si pacienti, traim acelasi destin.
Medicii asteapta ca tara, pacientii, guvernantii sa ii recunoasca si sa-i puna in drepturi, pacientii asteapta de la medici acte de sfintenie, guvernantii isi sorb linistiti cafeaua si asmut clasele sociale intre ele.
Sistemul este de vina pentru toate si nimeni nu isi asuma participarea ca si cauza, doar de victime: pacientii nu au parte de medicii, profesorii etc. pe care-i doresc, medicii vor sa plece la alti pacienti sau sunt victimele sistemului, guvernantii nu stiu ce este acela sistem si sunt si ei victime, traiesc intr-o tara in care oamenii inca se descurca si nu toti votantii sunt sfinti ca sa traiasca numai si numai pentru imbogatirea lor rapida.
Varza asta care se numeste Romania este o adunatura de oameni fara repere, plangaciosi si lasi. In tara asta nimeni nu-si asuma nici o raspundere, toti sunt victime si autorii raman intotdeauna necunoscuti.
Daca au cei mai multi pacienti, acesti 5 medici de top, pai atunci unde sunt marile sume vehiculate si aruncate in nas, ca motiv de sminteala pentru omul de rand, invidie pentru colegi si victorie la departamentul de dezinformare si invrajbire?
Sminteala romanului: Cat castiga medicul?. Mai bine s-ar intreba cat valoreaza sanatatea sa si semnul pe care il reprezinta pierderea sanatatii si de unde vine boala.
Plata acestei sminteli? Decat sa plateasca in lumea asta pretul rascumpararii pacatelor, isi alege osanda vesnica si mai bine plateste dracului si isi alege osanda vesnica in locul coborarii de pe trufia aducatoare de plata a trufiei.
Medicii despre care se vorbeste in articol sunt adevarati mucenici si probabil nu vor ajunge la pensie, de atata munca si atatea sule in coaste bagate de toti neplatnicii actului medical.

Read 1991 times Last modified on Sâmbătă, 29 Septembrie 2012 16:39

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.