Joi, 06 Octombrie 2011 08:12

Peteceli inutile ale Consiliului Judetean Valcea la contractul pagubos dintre SJU Valcea si CJAS Valcea

Rate this item
(20 votes)
Spitalul Judetean de Urgenta Valcea Spitalul Judetean de Urgenta Valcea

CJ Valcea a alocat 200.000 de lei Spitalului Judetean de Urgenta pentru medicamente

Spitalul Judetean de Urgenta Valcea a primit de la Consiliul Judetean suma de 321.000 de lei, dupa cum a declarat pentru Agerpres, presedintele institutiei, Ion Calea.

"Consiliul Judetean Valcea a aprobat alocarea sumei de 121.000 de lei pentru decontarea lucrarilor de reparatii la instalatiile sanitare si de preluare a apelor uzate din cadrul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Ramnicu Valcea, la care se adauga, din fondurile incasate suplimentar la sumele defalcate din cota de 21% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetului, 200.000 de lei, pentru achizitionarea de medicamente si materiale sanitare pentru farmacia spitalului care a ajuns in situatia disperata de a nu mai avea nicio posibilitate de eliberare a medicamentelor prescrise de catre medici pentru bolnavii internati", a precizat Ion Calea.

Ion Calea subliniaza faptul ca, daca in primul caz acoperirea cheltuielilor pentru lucrari de reparatii revine administratiei publice judetene, in cea de-a doua situatie raspunderile, potrivit Legii nr.95, dar si altor acte normative, cad exclusiv in sarcina Ministerului Sanatatii si Casei Nationale a Asigurarilor Sociale de Sanatate.

"Infuzia financiara cu cele doua miliarde de lei vechi alocate de Consiliul Judetean am facut-o numai pentru bolnavii ajunsi pe patul spitalelor noastre si pentru scoaterea din colaps a serviciilor medicale spitalicesti, desi fondurile trebuiau sa vina de la Bucuresti. Legea nr. 95 privind reforma in domeniul sanatatii, prevede clar obligatia statului de a oferi asiguratilor pachete de servicii de baza, adica medicamente, materiale sanitare, dispozitive medicale si alte servicii care se suporta din fondul national unic de asigurari de sanatate. In cazul judetului nostru fondurile pentru contractarea serviciilor medicale spitalicesti de catre CAS Valcea au reprezentat in 2011 doar 93,34% din suma contractata anul trecut pentru acelasi tip de servicii", spune Calea.

Spitalul Judetean Valcea se afla din vara anului 2010, in subordinea Consiliului Judetean alaturi de Spitalul de Pneumoftiziologie si Spitalul de Psihiatrie.
De altfel, unitatea sanitara se reabiliteaza cu fonduri europene de aproximativ 17 milioane de euro, a fost semnat la sediul Consiliului Judetean Valcea."

Sursa: paginamedicala.ro

Link spre sursa: http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/CJ-Valcea-a-alocat-200.000-de-lei-Spitalului-Judetean-de-Urgenta-pentru-medicamente_14338/#comentariu_18806

Infuzia de bani din fondurile Consiliului Judetean Valcea nu poate acoperi contractul pagubos pentru spital incheiat intre conducerea unitatii (managerul SJU Valcea), sub ochii Consiliului de Administratie al spitalului (prezidat de Consiliul Judetean) si CJAS Valcea.
Se deconteaza doar jumatate din cazurile externate, ceea ce pune pe butuci spitalul si starea nu poate fi acoperita de oricata bunavointa ar da dovada Consiliul Judetean.
In continuare majoritatea actelor medicale vor incalca dreptul pacientului de a beneficia de tratament si investigatii gratuite in perioada spitalizarii.
Prietenia dintre PSD si PDL la Valcea va sifona rau PSD, caruia ii vor fi puse in cap toate nelegiuirile PDL, facute prin intermediul managerului incompetent si abuziv, mentinut nefiresc in post dupa demiterea de catre ministrul sanatatii si dupa pierderea procesului cu Ministerul Sanatatii si a recursului facut de manager impotriva deciziei MS de a o demite din functie.
SJU Valcea va merge tot mai rau pe masura ce se continua managementul incompetent si abuziv al actualei managere.
Tot in baza legii 95 vor raspunde managerul si sefii de sectie, care vor plati pe procese civile toate platile la care sunt supusi abuziv pacientii in perioada internarii.
Actiunea va viza toate spitalele din Romania, pana cand reapar banii in sistemul sanitar.

Read 2960 times Last modified on Duminic─â, 30 Septembrie 2012 19:20

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.