Vineri, 09 Septembrie 2011 21:03

Pachetul minim de servicii publice de sanatate, directiva cu plan de realizare in 2012

Rate this item
(14 votes)
Emil Boc Emil Boc

Premierul Emil Boc a declarat intr-un interviu acordat postului Radio Romania Actualitati ca "Pachetul minimal de servicii medicale ne va spune foarte exact şi clar fiecăruia dintre noi ce acoperă contribuţia de 5,5% pe care o plătim astăzi la sănătate, pentru că pentru unii, astăzi, în România, 5,5% poate însemna raiul medical, li se dă absolut orice, de la cea mai sofisticată operaţie până la orice tratament, în timp ce pentru alţii nu există nici măcar faşă în spital sau leucoplast".
Este clar ca situatia actuala din sistemul sanitar, din spitale, este cunoscuta de guvernanti.
O stie fiecare roman care are nevoie de sistemul sanitar si o stiu toate cadrele medicale care practica in Romania.
Discutiile pe care le poarta guvernul la ora actuala sunt despre bani si despre cum sa scoata mai multi bani de la oricine pot, dupa cum arata şedinţa de guvern de miercuri, cand şeful Executivului a dispus ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli, să pregătească proiectul taxei clawback pentru producătorii de medicamente, pentru a fi adoptat în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare. În context, premierul a menţionat vineri, la RRA, că specialiştii vor stabili dacă va fi o taxă clawback sau taxă payback.
Dupa cum vedeti, lipsa de informare a cetateanului, care nu-si stie drepturile de asigurat medical, cuplata de lipsa de verticalitate a celor ce fac bani din sanatate, printre care si a industriei producatoare, importatoare si distribuitoare en gros si en detail de medicamente, materiale si produse medicale, platesc in paralel aceste slabiciuni, impreuna cu prestatorul de servicii medicale.
De o parte, statul, guvernat mafiot, promite prin Boc ca va face uniformizare a beneficiilor, uniformizare promisa si chiar credibila prin pachetul minim in sanatate. In paralel pune taxa de protectie inasprita isndustriei medicamentelor. Cetateanul a fost pacalit prin contributia la CAS furata de guvernanti si administrata execrabil. Prestatorii de servicii medicale sunt platiti injumatatit si alungati din tara. Nemedicii din industria farmaceutica, nefarmacistii, dupa ce au dat mite consistente ca sa faca contracte peste masura si sa inmulteasca
nevoile de medicamente, dupa ce si-au dat toat agoniselile prin plata arieratelor la care au fost supusi, acum li se cer taxe de protectie suplimentare si centralizate, de parca guvernarea actuala vrea sa faca faraoni din Basescu, Udrea, EBA, Boc si toti pedeleii nesatui de imbogatire cu orice pret.
Cu privire la pachetul minim de sanatate spun asta:
Alta gogorita si aberatie a lui Boc. Pai ce pachet minim de servicii poate asigura Boc? La unele spitale nu exista nici o analiza disponibila nici macar in urgenta, anestezistii tremura impreuna cu chirurgii pentru soarta pacientului si la unele interventii pacientul simte durere ca nu exista anestezice de baza, pacientii isi cumpara de la farmacia PDL postata la intrarea in spital pe care o blocheaza, toate medicamentele si materialele sanitare necesare actului medical, pachetul minim de igiena lipseste cu desavarsire si pacientii isi corcesc microbii cu rezistentele la antibiotice la toaleta comuna lipsita de sapun, iar salariile injumatatite de Boc sunt obiectul milei Consiliului Judetean in ultimele luni ale anului.
Pai ce pachet minim de servicii poate sustine gura mincinoasa a PDL, cand sistemul sanitar functioneaza din contributia a doua oara a contribuabililor la CAS si soarta de Pesamosca a cadrelor medicale din Romania?
In afara de schimbarea la sex CNAS mai deconteaza ceva?
In afara de rochii de zeci de mii de euro se mai deconteaza ceva din banul de sanatate al romanului?
In afara de campanii electorale Boc mai face ceva din banii de sanatate ai romanilor?
Pai cum putem sa inghitim asemenea aiureli ale premierului PDL-ist?
Pachetul minimal de servicii in sanatate este moartea cu zile, depopularea Romaniei, deturnarea de fonduri, sodomizarea Romaniei.
Astia sunt penali si Romania a devenit puscarie pentru omul de rand si gardienii sunt chiar hotii si penalii.
Cu privire la taxa de clawback  spun:
Din sanatate nu se pot face bani rapid si sa dainuie ceva. Au primit cativa medici recunoastere pentru contributii importante la sanatate. Unii chiar au fost recunoscuti cu premiul Nobel in medicina.
Bolile, fiind o forma de plata a pacatelor in lumea asta, din medicina nu se pot imbogati nici macar medicii foarte cautati si chiar buni. Din medicina se poate trai, medicul farmacistul, asistentul medical, producatorul de medicamente, distribuitorul, personalul medical auxiliar (brancardier, infirmiera etc.), manager, toti trebuie sa traiasca din meseria lor si sa aibe parte, din partea societatii, atunci cand nu pot sa mai munceasca (de boala sau de sanatate), de partea de ajutor din ce s-a pus la pusculita si acum vorbim de taxa dv. de asigurat medical in Romania.
Cuvantarile premierului Boc nu au legatura cu aceste subiecte si sunt dezmintite de diferenta dintre ce face PDL si ce spune.
Cei care acum se plang ca falimenteaza, pai sa nu fi facut curs dorintei de imbogatire rapida din banul colectat de statul roman ca si contributie la CAS. Li se ia acum totul. Tuturor romanilor li se ia totul si toti suntem intoxicati, marcati cu tinichele, mintiti, santajati, vanduti, escrocati, sufocati in final de produsul modelului actual de reusita in Romania.
Carma mintii noastre este cea care ne tine pe cararea larga, unde umbla doua feluri de oameni, Lucifer si ceata de ingeri cazuti si cei pacaliti de el sau pe cararea ingusta, care ne readuce la Dumnezeu.
Despre cum iesim din cararea larga, cotropita acum in Romania de Lucifer si ceata sa, impreuna cu cei pacaliti si cum redobandim plata fireasca a muncii, accesul la economiile noastre (printre care sunt cele comune, de sanatate, pensii, plata a slujbasilor nostri, profesorii, judecatorii, avocatii, meseriasii, preotii, profesionistii, invatatorii, politistii, armata, organele statului etc.), tineti aproape si participati, fiti vii si prezenti. Urmeaza postari noi.

Read 2756 times Last modified on Duminică, 30 Septembrie 2012 19:16

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.