Miercuri, 28 Septembrie 2011 20:44

Ordonanţa privind controlul unităţilor sanitare cu paturi de către MS, raport de respingere în Comisia de sănătate

Rate this item
(13 votes)
Senat Senat

Membrii Comisiei pentru sănătate din Senat au întocmit, marţi, cu majoritate de voturi, un raport de respingere a Ordonanţei nr. 18/2011 privind stabilirea măsurilor privind verificarea şi controlul unităţilor sanitare cu paturi de către Ministerul Sănătăţii (MS) şi instituţiile din subordinea acestuia, textul legii fiind considerat 'neprofesionist întocmit, fiind şi o suprareglementare' informeaza Agerpres.

http://www.agerpres.ro/media/index.php/sanatate/item/84232-Senat-Ordonanta-privind-controlul-unitatilor-sanitare-cu-paturi-de-catre-MS-raport-de-respingere-in-Comisia-de-sanatate.html
Conform legislatiei aflate in vigoare, MS are autoritatea de reglementare si control in domeniul medical, astfel incat masura ar fi o suprareglementare. Concret, in unitatile medicale care au fost prezentate pe toate canalele media cu evenimente medicale nefericite, MS a facut controale si a depus, mai devreme sau mai tarziu, concluziile de rigoare si raportul de control, ceea ce inseamna ca are cadrul legal de desfasurare a activitatii. In ordonanta apare titulatura de comisie mixta la care ar participa, pe langa membrii desemnati de MS si membrii din ministerele care au retea sanitara proprie, cand este vorba de unitatile medicale proprii. Se uita insa de autoritatea publica locala care are deja retea sanitara si care nu are drept sa desemneze un reprezentant si de unitatile sanitare private, care la fel, nu au voie sa-si desemneze un reprezentant", a precizat unul dintre senatori - informeaza paginamedicala.ro.
http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Comisia-de-Sanatate-nu-aproba-masurile-privind-controlul-spitalelor-de-catre-MS_14219/#comentariu_18708

Brambureala a atins cote maxime in sistemul sanitar. Nu se mai stie cui apartin banii colectati din contributiile la CAS, nu se mai stie cine pe cine controleaza, cine de cine asculta, se incalca fisele de post in toata structura sistemului sanitar, se paseaza responsabilitatile si haosul este total.

In vremea asta, cineva cheltuie banii de sanatate ai romanilor in afara sistemului sanitar, sanatatea este deja in gangrena si niste nemernici care spun ca guverneaza sistemul sanitar, se bat ca prostii pe bucatelele de carne moarta desprinse de la masa turistica, electorala si penala a guvernatorului sef si slehtei sale.

Hai sa privim mai in adanc. Prin lege, MS poate controla orice structura din sistemul sanitar, unitatile cu paturi, cabinetele medicale, farmacii, practic orice unitate de stat sau particulara.

Sa mai dai o ordonanta in acest sens (MS a facut asta), inseamna ca pe oriunde te duci in control si gasesti nereguli si dai sanctiuni sau ar trebui sa faca cu aprobare de la MS etc., ori te da in instanta (MS este dat imediat in judecata si chiar daca demite un manager sau santioneaza pe cineva etc.) si chiar daca cel sanctionat pierde in instanta, in final spatele politic asigura in continuare functia celui sanctionat de MS, neregulile continua nestingherite si MS este shuntat si sfidat de orice nemernic cu spate politic sau cu bani.

Revenim, MS actual a pierdut orice control in sistemul sanitar si in incercarea sa de a isi exercita fisa postului, vine cu o ordonanta (Ordonanţa nr. 18/2011) care are scopul sa aminteasca si sa intareasca fisa postului, consfintita prin lege de altfel.
Comisia de sanatate respinge astfel de ordonanta, normal, iar MS in loc sa iasa intarit de pe urma acestui strigat, ordonanata, iese mai bine legat la maini in exercitarea fisei postului.

Este clar ca MS nu mai are nici un control in sanatate.

CNAS nu mai are nici ea control in snatate, in loc sa fie banca privata si sa se fi ocupat de sanatate cand avea banii pe mana sa, a facut afaceri pe banii de sanatate ai oamenilor, guvernarile s-au prins de asta si au tot bagat mana in banul de sanatate, culminand cu strangerea lor direct in buget. Acum CNAS are bani mai putini, de dragul afacerilor de care nu se lasa, pagubesc spitalul de stat, medicina de familie si inca mai misca, dar in curand o sa se loveasca rau de tot intre guvernare, afacerile proprii si rezultatele "frumoase" din sanatate (moartea de viu).

Daca MS si CNAS nu mai controleaza sanatatea, apoi cineva a luat banul de contributie la CAS, a lasat MS si CNAS fara control, o sa lase MS si CNAS si fara afacerile lor si sanatatea in groapa.

Noi chiar nu ne intrebam unde se duc banii de sanatate si pentru cine contribuim cu aceasta contributie la CAS?

Cine controleaza acum sistemul sanitar din Romania?

Sunt chiar aia care papa banul de sanatate. Ghici ciuperca cine-s aia?

Din cate se vede au ticluit mai multe viclesuguri prin care sa ne prosteasca mai urat in continuare si daca nu-i oprim, apoi ne meritam soarta.

Read 1770 times Last modified on Duminică, 30 Septembrie 2012 19:19

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.