Luni, 26 Septembrie 2011 19:29

O fetita de 2 ani a fost operata pe viu, fiindca parintii nu si-au permis sa plateasca anestezia

Rate this item
(15 votes)
operata pe viu operata pe viu

O fetita din China, pe nume Guoa Han, in varsta de 2 anisori, a fost supusa unei interventii chirurgicale pe ficat fara anestezie, deoarece parintii au avut bani pentru operatie, dar nu si pentru plata anestezicelor.
Parintii ei si-au cheltuit toate economiile pentru a-i putea diagnostica boala, dar n-au mai avut de unde sa scoata bani si pentru anestezia necesara pe timpul operatiei.
Interventia chirurgicala se impunea de urgenta, a durat 2 ore si a necesitat reinterventii imediate din cauza unor complicatii postoperatorii imediate, efectuate tot fara anestezie.
Cazul a ajuns in comisiile de etica medicala chineze.
Surse: paginamedicala.ro, Financiarul.ro, ProTv Kisinau.


Si in Romania se va opera "pe viu" ca s-au terminat banii de anestezice. Mentiune: termenul de operatie pe viu este un pleonasm, operatiile se fac pe oameni vii, cele care se fac pe mort se numesc autopsii.
Evolutia va fi asa: in prima faza se va aplica anestezia cu alcool (exista in lume curs pe tema asta pentru anestezisti) si vom vedea pacientii in drum spre sala cu pungi (plase, sacose, desagi) care vor contine mai nou si anestezicul, litrul de alcool, printre cate un cartof sau castravete cu coli sau cine stie ce zarzavat infestat poate cu germenii cautati printre lalelele olandeze.
In fazele mai avansate ale reformei din sistemul sanitar, se va trece la anestezia cu ciocanul, despre care nu exista curs nicaieri in lume, nici macar doctorul Mengele nu a facut studii pe tema asta si mai stii, poate de aici va iesi primul premiu Nobel in medicina pentru o cercetare medicala efectuata integral in Romania, ca sa nu mai spuna nimeni ca nu exista imbold pentru cercetare si conditii pentru inventii si promovarea cercetarii in cadrul reformei continue din sistemul sanitar.
Mentiunea autorului: deja in Romania se intampla asta, unele operatii incheindu-se cu dureri si pacientul treaz sau in dureri din cauza lipsurilor la capitolul anestezice si uneori se opereaza doar urgente din acest motiv.

Read 2774 times Last modified on Duminică, 30 Septembrie 2012 19:19

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.