Joi, 15 Septembrie 2011 06:27

Noua Lege a Sanatatii vizeaza sfasierea banilor de sanatate si improprietariri abuzive

Rate this item
(18 votes)
Virgil Paunescu Virgil Paunescu

"Monopolul CNAS, eliminat in noua lege a Sanatatii"

este titlul din paginamedicala.ro pe tema modificarilor aduse de Noua Lege a Sanatatii.
Continutul integral al articolului poate fi vizualizat la adresa:
http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Monopolul-CNAS_-eliminat-in-noua-lege-a-Sanatatii_14023/

Spicuiri din textul original:

„Casa Nationala de Asigurari de Sanatate strange banii privati, contributia cetatenilor la sanatate, dar banii sunt administrati de catre casele private. Aceste case intra in competitie pentru a lua banii. Din acest moment, casele de asigurari fug dupa pacienti, adica pacientul este pus in centrul sistemului, dupa medici, dupa spitale si clinici. Tot institutiile private vor face pachetul de servicii de baza, dar si pachetele suplimentare. in plus, casele private vor extrage mai multi bani pentru sistemul sanitar. Potrivit estimarilor, anual, s-ar putea atrage in sistemul sanitar aproximativ doua miliarde de lei de pe piata“, explica Virgil Paunescu, consilier prezidential.

„Din pacate, sistemul public de sanatate este incapabil sa le ofere contributorilor la fondul de sanatate servicii medicale de incredere, adica exact serviciile medicale pentru care au platit deja. Reforma sistemului public de sanatate si relansarea asigurarilor private reprezinta singura solutie pentru a depasi situatia dramatica in care se afla de ani buni sanatatea din Romania“, sustine Radu Mustatea, presedintele Astra Asigurari.

„Este nevoie de competitie pentru a creste calitatea actului medical si de un sistem eficient de decontare pentru ca populatia sa aiba acces la servicii medicale de calitate. Toate acestea pot fi realizate prin intermediul asigurarilor de sanatate si al companiilor de asigurari care le pun la dispozitie“, considera Theodor Alexandrescu, directorul general al Alico Asigurari.

Potrivit consilierului prezidential Virgil Paunescu, casele private vor solicita banii de la CNAS pentru asiguratii lor si vor trebui sa faca tot ce pot pentru a oferi maximum de servicii cu acesti bani."

Consilierul prezidential, cand face asemenea afirmatii, ar trebui sa gandeasca mai atent ce spune.

Consilierul prezidential nu stie ca ce face statul acum este o disputa pe banul privat de sanatate al romanului, pe proprietatea contribuabilului? Impartirea proprietatii private a cetateanului contribuabil la CAS a devenit obiectul institutiei prezidentiale si in aceasta actiune participa un medic.

Consilierul medic al presedintiei, in loc sa apere drepturile legale ale cetatenilor si practica medicala, printre care si dreptul legal de a beneficia la sanatate in urma contributiei la CAS, ne spune franc despre improprietarirea pe care o va face presedintia, consiliata penal, din banul privat de sanatate al cetateanului.

Banul de sanatate al romanului, privat, deturnat, administrat prost, tocat pe mere pere, o sa fie dat ca petrolul Romaniei, ca apele balneare de la Olanesti, ca sistemul de irigatii, ca industria, ca padurile, in custodia unor clientelari si cotizanti.
Nemernicia asta este neconstitutionala, impotriva drepturilor omului si penala.

Traian BasescuPresedintia si consilierii ei stiu ca deja ce se intampla cu banul de sanatate al contribuabilului la CAS este penal, neconstitutional si o nerespectare a drepturilor fundamentale ale omului?

Banul de sanatate al contribuabilului este privat si numai cetatenii proprietari au dreptul sa decida ce se face cu acesti bani.

Banul de sanatate al contribuabilului nu apartine bugetului statului si colectarea de Ministerul de Finante la un loc cu banii de buget, apoi supunerea banului de sanatate la voia parlamentarilor si votarea de catre acestia a bugetului este un abuz care scoate Romania din democratie si o conduce spre dictatura si institutionalizarea jafului si crimelor comise impotriva propriilor cetateni.

Acum presedintia vrea sa faca nominalizari de improprietarire din banul privat de sanatate al romanilor.

Cum domnule consilier prezidential? Ce-i cu aberatiile acestea?
Presedintia trebuie sa garanteze drepturile cetatenilor, nu sa participe la jefuirea tarii!

Doar oamenii care dau bani la sanatate pot alege daca sa-i mai dea la stat (CNAS) sau la o casa privata de sanatate.

Ce spune consilierul prezidential cum ca noile case private de sanatate vor lua bani de la CNAS este ilegal si o hotie pentru care presedintia vrea legiferare.

guvern privatGuvernul actual al Romaniei face hotia asta deja si baga la buget proprietatea privata a oamenilor, respectiv banul de sanatate al contribuabilului.

Acum presedintia urmeaza sa legifereze bagarea banilor de sanatate ai oamenilor, direct in custodia unor privati.

Politizarea la toate nivelurile a guvernarii si numirile politice abuzive, incompetente si clientelare, amestecul politicului si actului administrativ dictat politic in toate domeniile, peste profesii si specialisti, incalcarea constituriei, drepturilor fundamentale ale omului, printre care cel de proprietate si de a avea acces la servicii de sanatate, impreuna cu pocirea penala a legilor tarii pentru a da legalitate hotiilor organizate institutional, asta este nenorocirea peste toata Romania, nu numai peste sanatatea din Romania.

Trebuie luata o atitudine urgenta si ferma din partea societatii civile pentru oprirea acestei hotii.

Read 4881 times Last modified on Duminică, 30 Septembrie 2012 19:18

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.