Joi, 25 August 2011 21:07

MS trebuie sa redevina garantia sanatatii cetateanului

Rate this item
(26 votes)
Ministerul Sanatatii Ministerul Sanatatii

Autoritatea complet lipsita de putere in sistemul sanitar din Romania, Ministerul Sanatatii, cu invaliditate gestionata si guvernata abuziv din 1989 mai ales este Ministerul Sanatatii. Unul dintre articolele recente pe tema asta este cel postat azi de paginamedicala.ro si il redau integral:

""Ministerul Sanatatii are dreptul de a efectua controale in orice unitate sanitara publica sau privata, indiferent daca este sau nu sub coordonarea sa. Asta pentru ca Guvernul a aprobat Ordonanta pentru stabilirea masurilor privind verificarea si controlul unitatilor sanitare cu paturi de catre Ministerul Sanatatii si institutiile din subordinea acestuia.

Potrivit noilor masuri, in situatia in care ministrul Sanatatii solicita un control la o unitate sanitara cu paturi, alta decat cele din subordinea Ministerului Sanatatii sau unitatile sanitare private, comisiile de verificare trebuie sa fie mixte, alcatuite atat din reprezentanti ai MS, cat si din reprezentanti ai institutiilor verificate.

"Ministerul Sanatatii, ca autoritate centrala in domeniul asistentei de sanatate publica, are obligatia de a asigura garantarea dreptului la ocrotirea sanatatii. Prin acaesta masura promovata urmarim pastrarea atributiei de control asupra unitatilor sanitare, indiferent de reteaua din care fac parte, fie ca aceasta este reteaua publica sau privata”, a declarat Ritli Ladislau, ministrul Sanatatii.

Prin actul normativ, va fi permis controlul mixt, alcatuit din reprezentanti ai Ministerului Sanatatii si reprezentanti ai ministerelor si institutiilor cu retea sanitara proprie, astfel incat sa fie eficientizata activitatea de control.

Activitatea echipelor de control era restrictionata

Si pana acum inspectorii sanitari aveau acces in unitatile sanitare cu paturi, insa domeniul lor de activitate era restrans, iar anumite aspecte care alcatuiesc ansamblul acordarii asistentei medicale nu erau in aria lor de competenta. In plus, activitatea echipelor de control era de multe ori restrictionata de personalul medical sau nemedical, iar vinovatii nu puteau fi sanctionati.

Totodata, neindeplinirea sau indeplinirea defectuoasa a activitatilor specifice in domeniul financiar, al resurselor umane, de normare, organizare si salarizare ale spitalului public vor putea fi controlata si sanctionata.

Executivul a mai aprobat si Hotararea de Guvern privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele din domeniul sanatatii. Printre prevederile acestui act normativ, apare si faptul ca medicii care vor refuza sa acorde asistenta medicala de urgenta unui pacient din UPU/CPU vor fi sanctionati cu o amenda cuprinsa intre 2.000 si 15.000 de lei."

Mare chestie si mare realizare. Pai asta este normal si asa trebuia dintotdeauna.
Pana acum MS, desi a procedat corect in unele cazuri, desi a luat masuri de demitere ale unor conduceri de spitale judetene, pe motive clare, pe nereguli de organizare si administrare incompetente, abuzive, penale si criminale, soldate cu morti de pacienti, MS a fost sfidat de manageri de spitale demisi, care au dat in judecata MS, au pierdut procesul, au pierdut recursul si sunt actual manageri care sfideaza legislatia tarii in continuare si sunt sustinuti de corcituri de Consilii Judetene si parlamentari inconstienti de toate rasele politice, care la Bucuresti sustin ca sunt de o anumita rasa, in fata conducerilor centrale de partid si in realitate sunt o sleahta si banda locala judeteana si oraseneasca de talhari.
Pai MS trebuie sa fie autoritatea cea mai inalta a statului fata de sanatatea populatiei si garantul cetateanului ca ce se intampla in sistemul sanitar este corect din toate punctele de vedere, folosirea stricta a cotizatie pe care o plateste cetateanul pentru sanatate, strict si fara nici o pierdere direct spre scopul acestei taxe.
Urez succes noului ministru si succes parafei si dreptului de libera practica si sanatatii in fata coruptiei generale si din sistemul sanitar.
Pentru aceasta trebuie sa sprijinim medicul si actul medical si sa venim in sprijinul noului ministru al sanatatii, cu mic (pacientii, printre care pot fi si cadrele medicale din aceasta tara) si cu mare (toate cadrele medicale din Romania, care pot deveni mici ca urmare a bolii).
Cu sanatatea nu este de glumit. Boala loveste egal in oameni si aici biletele de asigurare pe Titanic si fitele, mandrelile, tampeniile, fentele, socoteala lumeasca, rochiile de mii de euro, toate, nu mai functioneaza.
Chiar este nevoie de respect fata de boala si coborare de pe pozitia de smecher, pe om il mai pacalesti, dar pe Dumnezeu nu-l prostesti.
Dumnezeu toate le vede,  judeca drept si le lasa in seama cui ne dam viata si noi alegem asta si avem timp de alegere pana ne vine sfarsirea tiumpului in viata asta.
Sa lasam MS pe mana medicilor si medicii sa ne rugam sa-si tina legamanntul si integritatea macar fata de Hipocrate, mai bine fata de Hristos.


Read 2089 times Last modified on Sâmbătă, 29 Septembrie 2012 22:40

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.