Luni, 05 Septembrie 2011 20:21

In sanatate nu se poate chiar ce vor muschii lor

Rate this item
(20 votes)

In urma vizitei Kanal D la Valcea, am primit urmatoarea adresa din partea conducerii SJU Valcea:
Domnului Consilier Juridic al Spitalului Judetean de Urgenta  (SJU) Valcea

Doamnei Manager Economist Saliste Georgeta

Consiliului de Administratie al SJU Valcea

Consiliului de Administratie al SJU Valcea

Ministerului Sanatatii al Romaniei (in principal Ministrului Sanatatii din Romania)

Colegiului Medicilor Valcea

Colegiului Medicilor din Romania

Parlamentului Romaniei

Comisiei de Sanatate din Romania

Presedintiei Romaniei

Procuratura Valcea

Raspuns la adresa 5922 din 01, poate alta data, septembrie 2011, venita din partea managerului Saliste Georgeta si Cons. Jr. Deaconu Daniel, SJU Valcea

Georgeta Saliste 

Motivul pentru care un ziarist intra in spital este ca gaseste stiri interesante, cum ar fi barbati cu femei in acelasi salon. Poate nu stiti, doamna manager, ca nici unui om nu i-ar conveni sa stea cazat cu persoane de sex opus, chiar in spital, pai asta este o stire. In spitalul nostru am avut si pacienti cu microbi urati, piocianic, acinetobacter, cazati in acelasi salon, barbati cu femei, septici cu aseptici la un loc. Acestea sunt imaginile spitalului judtean de urgenta Valcea, s-au filmat repetat si ati primit seszari ca nu este cum trebuie din punct de vedere medical si etic si legal si ati primit sesizari ca nu se respecta nici cele mai elementare reguli de prevenire a infectiilor nosocomiale la SJU Valcea. Asta o vede toata lumea, au simtit-o pacientii pe pielea si integritatea lor corporala si uneori chiar cu viata.

Indrazneala dv. de a trimite o asemenea adresa cu un asemenea continut este clar o dovada de abuz in functie, incalcare a normelor si regulilor actului medical, un atentat la sanatatea pacientilor care se interneaza la SJU Valcea, un pericol pentru practica medicala si siguranta actului medical, un pericol pentru dreptul de libera practica si o dovada de incompetenta si ostilitate, manifestate anterior ocuparii acestei functii, cand erati sefa de personal si « turnati » orice angajat al spitalului, conform predilectiei dv. de a fi asa, invidioasa pe medici si cu ura fata de ce nu puteati atunci, sa primiti recunoastere, pentru ce nu ati facut si invidia este calauza si carma mintii dv.

Am sa va raspund acum adresei, punct cu punct :

-          Motivul interviului cu reporterii Kanal D este probabil cazarea nejustificata de barbati cu femei in saloanele de neurochirurgie ale SJU Valcea. Compartimentul de neurochirurgie al SJU Valcea are 2 saloane, pacientii neurochirurgicali fiind de obicei aseptici. In 2 saloane se poate face separerea barbatilor de femei, nu si la Valcea, unde decizia Consiliului de Administratie al SJU Valcea, de separare urgenta a septicilor de aseptici si a barbatilor de femei, comunicata scris de directorul medical al spitalului, a fost intampinata de o reactie din partea neurochirurgului Patruleasa Carmen, cum ca rezolutia Consiliului de Administratie si adresa directorului medical este un abuz in functie. Pai asta este o stire si evidenta si simtita de pacientii neurochirurgicali ai SJU Valcea. Sa-l fi vazut pe Base pacient la Valcea, cazat cu femei in acelasi salon, pai va trantea pe toti, asa ceva nu se poate scuza in conditii de pace, are Base si fiica si poate avea aceleasi slabiciuni ca tatal, pai asta nu gaseste scuze, sa stea fiica lui Base sau managera cu handralai in acelasi salon, numai ca managera vrea sa faca improprietariri. Pai astea sunt chiar stiri si au ei reporterii metodle lor sa le vaneze ;

-          Eu cand chem o televiziune sa filmeze in spital, pai atunci o fac ca sa dau oamenilor informatia necesara vindecarii lor, am chemat televiziuni ca sa se inteleaga ceva din actul medical si sa demitizez concepte gresite, sa obtin participarea pacientilor la actul medical si sa-i feresc de pacalelile si inselaciunile actului medical incompetent si mincinos. Am peste 20 postari cu imagini intraoperatorii si chiar filmari complete de operatii si rubrica cu ce se poate opera la SJU Valcea. In niciunul dintre scandalurile legate de SJU Valcea nu sunt implicat.

-          Nu pot sa dau un raspuns la cele intrebate de dv.  mai jos. Este clar ca doamna manager al SJU Valcea cauta « responsabili » pentru faptele ei printre medici.

-          Cum poate o managera de spital sa ceara medicului socoteala pentru realitatea surprinsa pe imagine despre managementul abuziv si imixtiunile in fisa postului angajatilor ?

-          Raspunsul care mi se cere in urma acestui referat abuziv este darea de socoteala pentru deficienta pazei spitalului şi inutilitatea acesteia in conditiile actuale ale actului medical si in spitalele de stat. Cum sa blochezi intrarea apartinatorilor si medicina cu pistolul la tampla, cand actul medical este dependent in spitalul de stat de cumparaturile exclusive ale apartinatorilor ? Pai de ce mai platim manageri (peste 2 mii euro), aparatul de paza (ineficient) si inutil, de ce mai dam taxa la CAS, ca sa vedem din astea ? Stire este si imixtiunea peste actul medical si negarea regulilor practicii medicale si incercarea de interventie fortata peste actul medical si peste bunul simt din orice societate. Sunteti de acord cu asa ceva ? Dau o tema adevarata, furtul unei truse de fistula, chiar din Blocul Operator. O trusa de instrumente a disparut din inventarul chirurgiei vasculare de la SJU Valcea. Cadrele medicale isi impart salariul cu angajati care nu-si fac treaba, multi agenti de paza si protectie. Pai la SJU Valcea se fura  truse chirurgicale vasculare prin infractori care intra chiar in Blocul Operator. Managera, in loc sa se ocupe de probleme adevarate, incearca sa incarce medici cu deficientele altor angajati si-i pune sa dea socoteala pentru marlanii facute tot de ea. Ceea ce semnalez acum este ceva ce se perpetueaza aici la Valcea si a dus spitalul judetean de urgenta Valcea la nivel de ev mediu, dark ages. Asta este realitatea de la Valcea, din teritoriu. Acesta este raspunsul meu la agresiunea managerei SJU Valcea si este un raspuns delicat, fata de marsavia la ce se petrece aici. O sa va tin la curent cu situatia de pe front din Valcea. Imediat dupa ce a plecat echipa kanal D, situatia a revenit la « normal » si barbatii au fost cazati din nou la un loc cu femeile. Managera asta chiar vrea sa isi arate muschii si sfideaza medicul, pacientul si bunul simt. Managera asta o sa chiar vada ca nu face chiar ce vrea, peste pacient, medic si Dumnezeu.

-          Rog Consiliul Juridic sa isi intre in drepturi si sa nu se mai lase tarat in ispitele managerei ilegale.

05.09.2011                                                                                           Semnatura (stampila si parafa medicului)

Nici un forum, institutie, consiliu etic, juridic, administrativ, comitet, organ de stat, adunare, presedinte, partid, nu poate fi de acord cu asemenea aberatii, stiute de multa vreme, semnalate, filmate, negate de autor, iar filmate, iar negate, iar puse in carca reclamantului, acum iar motiv de afisare a muschilor ca ea face ce vrea si ca pacientii trebuie sa indure asa ceva, doar ea este la putere si trebuie sa inghitim asa ceva. Intreg spitalul este la cheremul ei, noi, medicii si pacientii, trebuie sa inghitim asa ceva, ca sa ne arate puterea raului cu care a fost investita o asemenea caricatura de om. Nu are nici o putere daca nu i-o dam, ori inghitim inselaciunile ei si Doamne ajuta cui scapa la SJU Valcea si in sistemul sanitar din Romania guvernata astfel.

Pana la urma am dat un raspuns moderat ca adresa si pe intelesul tuturor:

Domnului Consilier Juridic al Spitalului Judetean de Urgenta  (SJU) Valcea

Doamnei Manager Economist Saliste Georgeta

Raspuns la adresa 15922 din 05.09.2011, venita din partea managerului Saliste Georgeta si Cons.Jr.Deaconu Daniel, SJU Valcea 

Stimata conducere, accesul in policlinica SJU Valcea este liber pentru orice cetatean al Romaniei si al oricarei alte tari. De obicei oamenii care intra in cabinetul de chirurgie vasculara solicita consultatie si tratament. Reporterii Kanal D, cum am aflat dupa aceea, puteau sa fie veniti in acest scop, lucru pe care nu aveam cum sa-l stiu de dinainte de a sta de vorba cu ei.

De asemenea, nu aveam cum sa informez conducerea SJU Valcea despre faptul ca in cabinet si in spital se vor face filmari deoarece aceasta nu a fost ideea si decizia mea.

Ceea ce tot fac de multa vreme este informarea conducerii SJU Valcea despre lipsa sapunului la toaleta comuna a pacientilor septici si aseptici, despre ilegalitatea lucrarilor de reparatii, renovari si spoieli din spital, despre barbati cazati cu femei in acelasi salon, despre lipsa de medicamente si acte medicale efectuate pe cheltuiala pacientilor si alte lipsuri si nereguli care pun in pericol pacientii si actul medical efectuat in astfel de conditii.

Adresa 15922 din 05.09.2011 prin care mi se cere sa raspund la astfel de intrebari este un abuz din partea managerului, cu avizul si participarea prin semnatura a consilierului juridic. Medicul nu poate da socoteala pentru deficientele, neregulile si lipsurile din spital si nu poate fi tras la raspundere pentru ineficienta serviciului de paza, a serviciului de aprovizionare si pentru orice tine de administrarea spitalului.

Mai degraba sa va faceti griji daca se continua aspectul actual al managementului SJU Valcea si perpetuarea situatiei actuale.

Cu speranta ca veti incepe remedierea situatiei actuale,

06.09.2011                                             Semnatura,

Read 3199 times Last modified on Duminică, 30 Septembrie 2012 19:14

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.