Joi, 25 August 2011 19:23

"Cseke Attila a cheltuit extraordinar de multi bani" spune Basescu despre fostul ministru al sanatatii

Rate this item
(26 votes)
Traian Basescu Traian Basescu

Pe paginamedicala.ro a aparut explicatia fortarii demiterii lui Cseke Attila, fostul ministru al sanatatii.
Continutul integral al articolului se afla pe paginamedicala.ro la link-ul urmator:
http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Basescu-despre-Attila-Cseke_-_A-cheltuit-extraordinar-de-multi-bani__13726/#comentariu_18339
Redau integral continutul articolului:
"Presedintele Traian Basescu considera ca decizia fostului ministru al Sanatatii, Attila Cseke, de a demisiona a fost una foarte buna, in conditiile in care aceasta "a cheltuit extraordinar de multi bani", anunta realitatea.net.

Cred ca Cseke Attila a facut bine ca a plecat si prin pozitiile lui a facut ca Ministerul Sanatatii a cheltuit extraordinar de multi bani. Este problema premierului. Eu ma uit unde se duc banii. Daca la CNAS s-a stabilit un echilibru, la bugetul ministru s-au cheltuit multi bani. Eu am avut o discutie cu noul ministru, inainte de depunerea juramantului. Exista o discutie legata de angajamentele cu FMI. I-am spus ca nu ii primesc juramantul daca nu le accepta. Mi-a promis ca le rezolva. Astept pana la finele lunii august”, a declarat presedintele Basescu la TVR.

Cseke spune ca mandatul de ministru s-a dovedit mai greu decat se astepta

Pe de alta parte, Attila Cseke a precizat ca majoritatea deciziilor pe care le-a luat se vor dovedi, in timp, corecte. "Am avut un mandat de 20 de luni care s-a dovedit mult mai greu decat ma asteptasem inainte de preluarea functiei. Unele din deciziile pe care le-am luat au fost foarte criticate, altele mai putin, dar am convingerea ca multe se vor dovedi corecte in timp", a declarat Cseke intr-o conferinta de presa desfasurata la Oradea.

Printre cele mai importante masuri pe care le-a luat in mandatul sau, Attila Cseke a enumerat descentralizarea sistemului sanitar prin trecerea unor spitale in responsabilitatea consiliilor locale si a consiliilor judetene, reorganizarea si clasificarea spitalelor, reglementarea finantarii centrelor de permanenta - masura despre care a afirmat ca "desi a fost foarte criticata, in ultimul timp este tot {jcomments on}mai apreciata de primari". Fostul ministru a mai adaugat pe lista si incheierea unui contract de achizitie a maximum 1.500 de autospeciale pentru serviciile judetene de ambulanta si pentru serviciile judetene de reanimare si descarcerare, in legatura cu care a spus ca anul acesta au fost deja achizitionate 230 de autospeciale si un elicopter."

Basescu are mare dreptate. "Bulangii" astia de la UDMR au scurs bani din Ministerul de Finante in Sistemul Sanitar, sistem sanitar unde centralizarea furtului nu functioneaza prea bine, desi s-au investit bani grei in asta (vezi functionarea SIUI).
Consecintele: o fi fost mustrat Base de Udrea ca au scazut banii de sali de sport si alte investitii personale din banii de sanatate ai romanului si uite, la alegerile din cele 2 judete, intr-unul PDL a pierdut la mustata, lucru care nu se intampla daca Cseke era mai chibzuit.
Read 2290 times Last modified on Sâmbătă, 29 Septembrie 2012 22:39

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.