Luni, 03 Ianuarie 2011 23:31

Cardul de sanatate si ce se ascunde acolo

Rate this item
(1 Vote)
Cardul de sanatate Cardul de sanatate

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/cardul-de-sanatate-mai-intai-il-licitam-35-mil-eu-pe-urma-ii-discutam-oportunitatea-55396.html
Este un link spre articolul original.

Continutul original:

Nota Domnului Alin Fumurescu:
"...cardul de sanatate: mai intai il licitam (35 mil EU), pe urma ii discutam oportunitatea!
...pare-se ca e deja o traditie: asezam carul inaintea boilor, dupa care ne scarpinam nedumeriti in crestet, constatand ca, surprinzator, ceva nu merge cum s-ar cuveni. Cardul de sanatate, bunaoara. Am primit de la FOR urmatorul coumunicat pe care il redau integral. Merita.
"


Comunicatul FOR (Forumul Ortodox Roman):

"Forul Ortodox Roman a participat, joi 18.10.2010, la dezbaterea organizata de Ministerul Sanatatii in jurul proiectului de ordonanta de urgenta prin care se doreste introducerea cardului de sanatate cu cip.

Printre multele controverse legate de proiectul legislativ (unele dintre ele punctate si de FOR in comunicatul de acum cateva zile, cand ceream dezbatere publica) a iesit la iveala un lucru socant, facut public de reprezentantul Asociatiei pentru Tehnologie si Internet, Bogdan Manolea, spre stupoarea autoritatilor prezente la dezbatere. Anume ca, desi proiectul legislativ insailat de autoritati este in stadiul, chipurile, de a fi supus dezbaterii publice, Imprimeria Nationala a organizat deja licitatia prin care a acordat fonduri publice unui furnizor de semiconductori de tip cip cu contact pentru smart carduri folosite pentru cardurile de sanatate! Suma contractului este de aproape 35 milioane EUR (cu TVA).

Mai mult decat atat, anuntul pentru organizarea licitatiei a fost facut public INAINTE ca Ministerul Sanatatii sa faca publica nota de fundamentare a OUG privitoare la introducerea cardurilor de sanatate, fapt ce denota graba si dispretul fata de dialogul cu cetatenii, care este doar simulat, deciziile fiind deja luate. Reamintim ca aceste fonduri reprezinta doar o mica parte din costurile presupuse de implementare a intregului sistem informatic necesar pentru sustinerea cardurilor de sanatate. Pentru a avea o idee despre aceste costuri, in Germania, de exemplu, implementarea unui astfel de sistem a costat 1.7 miliarde de euro si a fost un esec, proiectul fiind blocat in acest moment. Daca cea mai puternica economie a Europei, Germania, a esuat cu acest plan, cum de isi permite o tara care se imprumuta pentru pensii si salarii, sa inceapa un asemenea proiect?!

De notat mai este faptul ca, prin aceasta lege, care se cauta a fi introdusa rapid in Parlament prin ordonanta de urgenta, actualii guvernanti spun ca se vor economisi cateva sute de milioane de lei, scursi din sistem din cauza... medicilor de familie (trebuia gasit si tapul ispasitor pentru catastrofa din sistemul de sanatate!). Este, evident, absurd sa vrei sa acoperi pierderi cheltuind pentru aceasta sume colosale, mult mai mari decat pierderile in sine!

Totodata, este evident faptul ca libertatea noastra de constiinta, dreptul la intimitate si la protectia datelor personale sunt puse in pericol de un stat capusat de grupuri de interese care promoveaza, pe spinarea oamenilor acestei tari, proiecte de informatizare a societatii care sunt complet ineficiente pentru scopurile "generoase" oficiale, dar care pot indeplini, in schimb, o singura functie: aceea a crearii cadrului logistic necesar supravegherii cetatenilor romani.

La aceasta dezbatere, autoritatile au promis alternativa la cardul electronic de sanatate. Acest lucru este pozitiv, desi, asa cum s-a aratat, erau obligate sa garanteze acest drept, conform Constitutiei si legilor in vigoare. Recunoastem insa ca este tulburator si revoltator sentimentul ca libertatea si demnitatea noastra se afla la bunul plac al unor grupuri de presiune si de interese si ca doar in urma luarilor de pozitie ale societatii civile romanesti autoritatile catadicsesc sa mai dea un pas inapoi in acest mars fortat catre abuzuri asupra libertatilor civice.

Întrebarea pe care o pune FOR este: putem noi, ca societate civila, sa determinam autoritatile sa renunte la folosirea banului public impotriva intereselor nationale si a drepturilor oamenilor la o viata privata normala, lipsita de intruziunea statului? Credem ca sta in puterile noastre sa dam acest raspuns."

Secretar General FOR
Iulian Capsali

Acesta este continutul integral din link.

Este clar ca acest card de sanatate este o licitatie in avans pentru un proiect care costa de fapt miliarde de euro, cu licitatii in avans, adica planul de furturi cincinale, planuite si puse la cale de guvernantii nostri.

Si diversiunea, adica darea vinei pe medici si sistemul sanitar. Chiar ca nu inghitim asa ceva si nu ne lasam manipulati.

Guvernul Germaniei s-a blocat in fata unui asa proiect si Germania este exportatorul numarul 1 (detronata de cam un an de China) al lumii, are deja sistem informatic in medicina si sistem sanitar capabil.

Se dovedeste de pe acum ca sistemul informatic si cardul de sanatate nu sunt sustenabile de Romania falita a guvernarii actuale si acesti bani sunt irositi si destinati umplerii unor carduri din banii cu care ne scurteaza viata si demnitatea de pacienti si medici practicanti in vremea guvernarii lui Pazvante Chiorul, a delirantului Boc si a parasutei din turism si ne poate face participantii inocenti la viitorul experiment pe om.
Read 6842 times Last modified on Marți, 16 Octombrie 2012 19:09

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.