Joi, 15 Septembrie 2011 19:42

Babilonia din sistemul sanitar in reforma continua din 1947 incoace

Rate this item
(16 votes)
Turnul Babel Turnul Babel

Un medic, numit Robert Winston, din Anglia, a incercat sa determine Ministerul Sanatatii din Anglia sa sisteze angajarile de asistente medicale si doctori din Europa de Est, mai ales din Romania si Bulgaria. Argumentul a fost ca romanii si bulgarii nu cunosc englezaa si nu pot comunica cu pacientii si doctorii aflati in subordine. Stirea a fost postata initial in adevarul.ro si preluata in paginamedicala.ro.
Stirea completa din paginamedicala.ro se afla aici:
http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Asistentii-si-medicii-romani-nu-sunt-doriti-in-Marea-Britanie_13955/#comentariu_18596
Te poti suci la minte daca nu ai repere cand vezi asemenea aberatii intr-un ziar national, cum este adevarul.
O cautare dupa numele medicului englez despre care se spune in presa ca a facut asemenea declaratie, a condus la 1.420.000 (de) rezultate pe Google, gaseste nemernicul, pune-i poza in postare. Poate gasiti voi.
Nu m-am blocat la asta. Bine ca paginamedicala.ro este cu ochii pe presa si ne informeaza.
Am trecut mai departe si am incercat sa inteleg sensul unor asemenea postari. Si ma scris, comentariu pe paginamdicala.ro, inaccesibil celor care nu au cont acolo, il fac accesibil acum tuturor:
Nu stiu cat de renumit este medicul acela britanic Robert Winston, ca aud acum prima data de el, o sa fie curand renumit pentru xenofobie. Inainte de angajare se verifica cunostintele de limba engleza si se cere un atestat si se face si interviu. Orice roman plecat la munca afara face tot ce poate ca sa isi faca treaba si da tot ce este mai bun din el, stie ca acolo nu merge cu prosteala si socoteala de acasa.
Declaratiile medicului britanic Robert Winston sunt fatis indreptate impotriva natiei romane si bulgare.
Nu inteleg sensul postarii acestui articol si logica din modul de prezentare: Romania are jumatate din necesarul de medici si asistente medicale pe cap de locuitor. Medicii si asistentii medicali care ajung sa profeseze in alte tari, pleaca de aici de bine ce este si din invitatia de a pleca adresata chiar de presedintele tarii. Un alt articol de pe paginamedicala.ro expune situatia din spitalele britanice, cum ca se reduc din posturi, dar se angajeaza personal strain.
http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Spitalele-britanice-reduc-din-posturi_-dar-angajeaza-personal-strain_13991/
In Anglia, interesul sa te faci medic, farmacist, asistent medical, a scazut, te costa prea mult si englezii angajeaza ce apuca din aplicantii formati in alte tari, unii medici, cu aer de nemultumiti pentru cadoul primit, cum este habotnicul medic britanic Robert Winston, scuipa pe ce primeste Anglia si vrea ca toata Anglia, inclusiv Ministerul Sanatatii din Anglia sa adopte o asemenea atitudine, ca el o fi avut vreo experienta neplacuta cu personal medical din Romania sau Bulgaria.
Sa isi faca medicii si asistentele medicale pe care le doresc si Base sa stie ca atunci cand a invitat medicii si asistentii medicali din Romania sa paraseasca tara, vor avea probleme in sistemul sanitar mult mai mari decat au englezii pana ce cadrul medical roman sau bulgar va intelege poceala locala de limba engleza.
In Romania vor veni unii care vor injura si blestema toata distrugerea facuta de guvernarile Romaniei dupa 1989, in "plina democratie" si reforma sanitara.
Frumoasa mostenire face Basescu descendentilor sai o sa fie mancata de mistretii care au intrat prin spartura din gard facuta de guvernarea lui, a transformat sistemul de pregatire a cadrelor medicale din Romania (medici, farmacisti, asistenti medicali) in pepiniere pentru cadre medicale care sa profeseze altundeva, in pribegie.
In Romania vor practica in locul romanilor plecati, alte natii de medici si asistenti.
Probabil in Romania nu se va mai vorbi limba romana, cu asemenea guvernare si se va instala epoca babiloniana din istoria Romaniei.

Read 2947 times Last modified on Duminic─â, 30 Septembrie 2012 19:18

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.