Miercuri, 31 August 2011 21:20

Aberatiile din domeniul sanitar cu privire la trecerea CNAS in subordinea MS

Rate this item
(5 votes)
Elena Udrea Elena Udrea

Unul dintre stirile postate pe paginamedicala.ro abordeaza subiectul trecerii CNAS in subordinea Ministerului Sanatatii.
Titlu stirii este:
De ce se doreste trecerea CNAS sub controlul MS
Redau integral continutul articolului:
"Ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli sustine in continuare ca trecerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) in subordinea institutiei pe care o conduce este necesara. De ce se doreste insa acest lucru?

"Vrem sa luam deciziile impreuna. Avem sarcini in politica sanitara a guvernului (MS raspunde in fata Guvernului), dar atributiile nu ne sunt egale", a afirmat Ladislau Ritli.

Daca se va aplica aceasta masura, vor fi facute insa o serie de schimbari in sensul ca va exista o forma de aviz conform. Cu alte cuvinte, Ministerul Sanatatii va da acest aviz pentru proiecte, acte normative, raport anual sau alte planuri. Un aviz va fi dat si pentru bugetul anual, dar si in ceea ce priveste rectificarea bugetara.

Reamintim ca subiectul trecerii CNAS a fost reluat in momentul numirii noului ministru al Sanatatii. De altfel, in urma cu un an ministrul Sanatatii Attila Cseke declara ca va propune Guvernului trecerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate in subordinea sau coordonarea Ministerului Sanatatii, institutie care raspunde pentru politica de sanatate."

Titlul articolului arata o aberatie in discutie pe scena politica. Pai Ministerul Sanatatii este organul de stat abilitat de a controla orice act medical, administrativ desfasurat in sistemul sanitar din Romania.
Ministerul Sanatatii este garantul sanatatii si mersului bun al trenurilor intr-un domeniu ce se ocupa de sanatatea cetatenilor si este infiintat, Sistemul Sanitar din Romania, platit de contribuabili si facut ca sa serveasca nevoia fundamentala, prevazuta de drepturile omului, nevoia de sanatate a cetateanului.
Articolul evidentiaza lipsa de referire, din partea ministerului, a ce inseamna dorinta, vrerea ministrului si ceea ce i se cere ministrului din partea cui l-a pus acolo. Greseala mare a ministrului, inghitire de ticluire, inselaciune si amagire venita din partea amagitorului Romaniei, Basescu si ceata sa intunecata. Ministrul sanatatii inghite galusca cum ca Ministerul Sanatatii trebuie sa doreasca sa treaca controlul CNAS in subordinea sa. Pai Ministrul Sanatatii nu stie rolul Ministerului Sanatatii si atributiile sale, printre care garantarea sanatatii cetatenilor si dreptul de control deplin a tot ce se intampla in Sistemul Sanitar?
Exercitarea atributiilor Ministerului Sanatatii poate constitui obiect de discutie? Poate inghiti Ministrul Sanatatii din Romania o asa pacaleala si amagire?
Mergem mai adanc in analiza: ce inseamna ca Ministerul Sanatatii si CNAS sa ia decizii impreuna? Ce inseamna politica sanitara a guvernului? Evidenta din transee ( o stiu soldatii de pe front, cadrele sanitare si foarte bine populatia tarii care a ajuns sa aibe nevoie sa beneficiul taxei de asigurat medical in Romania) arata ca taxa este platita degeaba, se duce la Ministerul de finante, iar in sistemul sanitar ce ajunge, dupa ce se face planul de turism, este tocat mai departe tot de guvernantii sistemului sanitar alesi politic si asiguratul medical nu mai beneficiaza de nici un suport din partea statului in actul medical de care are nevoie, platindu-si din nou medicamentele, materialele sanitare, medicii.
Pai despre ce decizii este vorba?
Despre bataia hienelor pe hoitul sistemului sanitar, dupa infruptarile din carnea vie a romanilor a intunecatilor in rochii de zeci de mii de lire cu care se prezinta in fata muribunzilor.
Domnule Ministru al Sanatatii, functia dv. si a Ministerului Sanatatii presupune controlul a tot ce misca in sistemul sanitar din Romania. Inghitirea pacalelilor intunecatilor permite darea puterii profesiei medicale in mana necuratului.
Aceasta pacaleala si amagire conduce Romania din 1947 si a atins apogeul in zilele noastre.
Medicii, farmacistii si toate cadrele medicale din Romania, impreuna cu toti asiguratii medicali din Romania asteptam ca un medic sa isi faca treaba de la Ministerul Sanatatii conform investiturii, rolului si atributiilor fixate si sa se delimiteze de orice amestec politic penal, mincinos, securist, diavolesc, amagitor, vanzator, tradator, antinational etc. (mai spuneti si voi).
Cu sanatatea nu este de glumit. Pentru boala nu exista fenta si smecherii, boala este o forma de plata in viata asta a pacatelor si in boala omul da socoteala direct cu Dumnezeu. In boala nu exista posibilitate de pacaleala, decat indarjire directa contra Bunului Dumneze sau inmuiere si smerenie. Din boala nu se pot face averi, cel mult obtine respect si o viata senina. Din banii de sanatate ai oamenilor, se poate face mai putin, conturile si rochiile de mii de lire devin bani de inmormantare si toti cei ce si-au pus norma o anumita suma din ce se strange acolo la Ministerul de Finante, din banii de sanatate ai romanilor, prin numiri politice si acte de guvernare incompetente, penale si antinationale, din asta nu exista scapare.
Domnule Ministru al Sanatatii, luati-va rolul in serios si nu mai inghititi pacalelile necuratului.
Domnule Ministru, actul medical din Romania a ajuns o caricatura, se moare in spitalele din Romania, munca medicilor a devenit calvar si nimic nu mai este cum trebuie in spital si in orice unitate sanitara.
Celelalte domenii, invatamantul, justitia, armata, politia, cultura, agricultura, industria, economia tarii si toate in Romania merg anapoda. Orice domeniu este invalidat cand vrea sa-si faca treaba.
Demonul este in noi daca inghitim asemenea pacaleli si amagiri sau fara putere daca nu i-o dam si nu-i ascultam pacaleala.
Faceti-va treaba Domnule Ministru al Sanatatii, la fel cum v-o faceti ca medic.

Read 3629 times Last modified on Duminic─â, 30 Septembrie 2012 19:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.