Marți, 22 Ianuarie 2013 11:20

Da, cine a inventat acum pe evrei? (Ja, wer hat denn nun die Juden erfunden?)

Rate this item
(1 Vote)
Un articol apărut în ziarul german " Die Welt", in numarul său din 11.10.2012, un ziar de mare circulatie aici în Germania, mi-a atras atentia. Articolul din ziarul german purtand titlu "Ja, wer hat denn nun die Juden erfunden ? -Da ! Cine a mai inventat acum pe evrei ? ) m-a făcut sa "pufnesc" in ras in legătura cu cartea unui istoric israelian Sholomo Sand, ce neagă dreptul evreilor la Tara Sfanta. Dupa aceast istoric ar fi o idee "naţionalista" a miscarii "sioniste" din secolul al 19, care a inventat, de fapt ,această pretentie a "evreilor", sustine acelasi Sholomo Sand. Stiti cum ar suna acest lucru ? Dacă teritoriile istorice ale românilor, cu toate deportările care s-au făcut, nu ar mai da drept lor, românilor, ca aceste teritorii istorice să nu mai fie ale lor ? Asa cum sustin unii binevoitori de-ai noştri. Atat Sf.Ap.Pavel in cuvantarea din Aeropagul de la Atena(vezi Fp.Ap.17:26) cat si-n cantarea lui Moise (vezi Deut.32:8) se vorbeste clar ca, Dumnezeu a asezat hotare intre neamuri : "cand Cel prea Inalt (Elohim)- spune Moise in cantarea sa- a dat o mostenire neamurilor cand a despartit pe copiii oamenilor".

Cu alte cuvinte, da Dumnezeu o bucata de pamant tuturor neamurilor, si pe evrei, din care iese Iisus Hristos Mantuitorul Lumii, i-ar lasa fara mostenire ?.... Nu vi se par ciudate aceste teorii ? Mai cu seama si din partea unora care isi zic ca ar face parte din urmasii lui : Avraam, Isaac si Iacov ? Cartea a apărut si la Targul de Carte din Frankfurt am Main starnind diferite controverse pe această tema. Din păcate ! După acest istoric, şi israelian, "Eretz Isarel" ar fi de fapt un "mit" ?

Mă frec la ochi şi nu-mi vine să cred că, pot exista oameni care să-l renege pe: regele David psalmistul, pe regele Solomon cel intelept, şi pe toti urmaşii lor. Pe Erza si pe Nemeea, pe Estera si pe Macabei şi pe toţi profeţii Vechiului Testament. Să renege "fantana lui Iacov", unde Domnul Iisus Hristos a stat de vorba cu femeia samariteancă Să renege iesirea lor din Tara Egiptului trecand Marea Rosie la porunca lui Dumnezeu (in noaptea de "Passa") ca sa-i reaseze in Tara Canaaului, acolo unde Domnul s-a arătat lui Avraam la Stejarii dim Mamre (langa Hebron). Sa renege acel pamant cand Iisus Hristos pe Cruce, intre ceasul al 6-lea şi al 9-lea, curge sangele Sau tocmai la Ierusalim pe dealul Capatanii, si in "Eretz Israel", ca Mielul Cel Injunghiat , in primul rand, pentru "oile pierdute ale Casei lui Israel". Regretabil !
Victor Negară

Sursa: aici
Read 2216 times Last modified on Marți, 22 Ianuarie 2013 11:24

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.