Miercuri, 07 Noiembrie 2012 21:56

Cele 24 de cuvinte care nu trebuiesc rostite

Rate this item
(3 votes)
Cele 24 de cuvinte care nu trebuiesc rostite Cele 24 de cuvinte care nu trebuiesc rostite
Moto:
O, nopţi adânci de har bogat
Cu voi am plâns şi m-am rugat,
Din taina voastră-am adunat
Tot ce am trăit mai minunat
O, trup slăbit, cu tine-am dus
Frumoasa luptă a lui Isus,
Prin tine al lui Cuvânt l-am spus
Mărit fi Tu, Isuse al meu
De tot ce ţi-am plătit mai greu.

Cele 24 de cuvinte - cu explicaţii
Aceste cuvinte scrise mai jos, sunt cele 24 de scaune de care vorbeşte Sf. loan în Apocalipsă, Masa din mijlocul scaunelor este lumea, care va fi judecată după cele 24 de cuvinte.

Se recomandă înlocuirea lor cu alte cuvinte sau expresii:
1. Sudalma
2. Blestemul
3. Dracul
4. Răul
5. De ce ai făcut?
6. Nu a trebuit să faci!
7. Nu ai făcut bine
8. Nu ştiu
9. Nu pot
10. Nu reuşesc
11. Baiul
12. Greul
13. Necazul
14. Nu merg
15. Nu fac
16. Nu vreau
17. Nu văd
18. Nu aud
19. Nu găsesc
20. Nu înţeleg
21. Am uitat
22. Am pierdut
23. Am spart
24. Am stricat

Ca să se şteargă efectul pronunţării acestor cuvinte, să se rostească următoarea rugăciune:
"O, Fecioară Maria, concepută fără de prihană strămoşească roagă-Te pentru noi, care alergăm la Tine, şi pentru cei ce nu aleargă. Amin"

Explicaţii:

SUDALMA, BLESTEMUL, DRACUL
Aceste trei cuvinte nu trebuie spuse sub nici o formă şi în nici o situaţie (nici în glumă şi nici repetând după alţii). Spunându-le în gând au acelaşi efect negativ pentru persoana la care ne gândim. Să le înlocuim cu o binecuvântare sau să nu zicem nimic. Biblia spune "La început era cuvântul şi cuvântul era cu Dumnezeu şi cuvântul era Dumnezeu" (loan 1/1). Acesta înseamnă că toată vorbirea este însuşi Dumnezeu. De aceea trebuie să avem o vorbire plăcută, curată şi să vorbim numai ceea ce este necesar. Să vorbim puţin, deoarece printr-o vorbire lungă şi necontrolată pierdem multă energie. Prin folosirea cuvintelor nepermise atragem şi spre noi forţe negative. Cărţile sfinte spun că fiecare cuvânt înconjoară Pământul. Îngerii şi diavolii sunt în atmosferă (între Pământ şi Lună). Ei simt vibraţia cuvintelor rostite de noi. Dacă vorbele noastre au vibraţii bune, îngerii se apropie se noi, în mod contrar diavolii.
RĂUL
Se poate spune în rugăciune, se poate citi, se poate scrie. Cei ce-l rostesc vor avea sigur parte de el.
DE CE AI FĂCUT?
NU A TREBUIT SĂ FACI!
NU AI FACUT BINE!
Aceste expresii sunt asemănătoare şi prin nefolosirea lor învăţăm să nu mustrăm şi să nu facem observaţii la nimeni. Cuvântul atinge sufletul, îl poate mângâia sau ucide. Nu avem nici un drept să judecăm pe nimeni, există un judecător, care este Dumnezeu şi fiecare îşi va primi pedeapsa după faptă. Să înlocuiţi cele trei expresii cu "ar fi bine să faci aşa" şi să-i arătaţi cum trebuie să facă. Certăreţii au faţa urâtă, brăzdată de riduri, iar cei buni, care sunt gata să ierte oricând şi orice greşeală au faţa liniştită, plăcută, luminoasă.
NU ŞTIU NU POT! NU REUŞESC!
Acestea vor trebui înlocuite cu un "nu" simplu sau "voi incerca", "am sa pot", "am sa reuşesc" sau "nu am ştiut", "nu am putut", "nu am reuşit".
GREUL
Isus spune ,,Luaţi jugul meu şi sarcina, căci jugul meu este dulce şi sarcina mea este uşoară". Luaţi aminte, acest cuvânt este des folosit şi oamenii sunt foarte loviţi de greutăţi.
NECAZUL
Chiar dacă există asupra noastră, trebuie să-l tratăm ca şi cum nu ar fi. "Fericiţi cei prigoniţi pentru dreptate, că acelora este împărăţia cerurilor". "Fericiţi cei care plâng că aceia se vor mângâia".
NU MERG, NU FAC, NU VREAU
Aceste cuvinte sunt expresiile neascultării, pentru care s-a facut iadul. Se pot folosi expresiile "Nu trebuie a merge", "Nu trebuie a face", "Nu este bine". De aici izvorăsc cele mai multe certuri, neînţelegeri în familii, deoarece în mod deosebit sunt folosite de copii.
"Cedează ca să învingi"; Christos a cedat răutăţii oamenilor, nu s-a certat cu ei, s-a lăsat răstignit şi a cucerit Pământul nu numai pentru vremea Sa, ci pentru totdeauna. Nouă nu ni se cere chiar aşa un sacrificiu, doar să nu ne certăm în familie, cu părinţii, cu fraţii, să fim răbdători şi gata de ajutor.
NU VĂD, NU AUD, NU GĂSESC
Trebuie folosite la trecut "Nu am vazut", "Nu am auzit", "Nu am găsit". Dacă le repetăm ajungem să observăm, să nu auzim, ce este în jurul nostru, mintea se întuneca şi vom ajunge să vorbim singuri pe stradă. Înlocuiţi aceste cuvinte, pentru că aşa vă veţi controla vorbirea şi pe voi înşivă în orice situaţie.
NU ÎNŢELEG
Le putem folosi la trecut ,,nu am înţeles" sau simplu "NU", pentru a nu deveni neînţelegător.
AM UITAT
Se poate înlocui cu "Nu mi-a rămas în minte" sau mi-a ieşit din minte.
AM PIERDUT
A pierde ceva, este rezultatul neatenţiei şi slăbiciunilor noastre. Folosind des apare riscul pierderii si a împărăţiei lui Dumnezeu.
AM SPART
Se poate tnlocui cu "A cazut," "Noroc".
AM STRICAT
Poate sa urce de la a strica o jucarie, la a strica o casnicie şi altele. Faptele trecutului trebuie depaşite cu o gandire şi cu o vorba constructive, edificatoare.

****
Este important sa le dati atentia cuvenita celor 24 de cuvinte deoarece toata viata noastra actiunile bune sau rele, depind de ce gandim, vorbim şi facem. Aceste cuvinte sunt dic?tate din DIVINITATE iubitului nostru "Unchiul Mihai" care îşi sacrifică viaţa pentru noi cei păcătoşi.
Trăim într-o lume egoistă, cu oameni mândri, orgolioşi, lipsiţi de dragoste, zgârciţi. Unii încearcă să se folosească de lucrurile necurate pentru a ajunge la fericire.
Adevarata fericire este doar in Dumnezeu, la care nu ajungem fără să ne deprindem urmatoarele calităţi: bunătate, dărnicie, ascultare, iubire, respect, renunţare, credinţă, speranţă etc.
Din punct de vedere filozofic se spune şi este adevarat, ca suntem inconjurati de "bine" şi de "negativ". Binele este cel care urcă, iar răul este cel care coboară. Dacă de la noi pleacă o faptă bună, locul nu ramane gol (vid), ci se va înmulţi binele de 10 ori în acel loc. Încercaţi să urmăriţi şi voi când faceţi un lucru bun, vă simţiţi mai bine şi aşa se va simţi şi cel la care-i faceţi binele. Învaţă şi alţii care aud sau văd fapta, să facă şi ei. Dacă sunteţi toată ziua bine dispus, puteti observa cum creşte puterea în voi.

Nu uitaţi: creştinul bun, răsplata pentru faptele bune o aşteapta de la Dumnezeu, nu de la aproapele său, pentru ca fapta bună să nu devină un schimb de fapte, comerţ.
Când săvârşim un lucru ce nu este bun, cu câteva zile înainte, deja pe creierul nostru se lasă nori grei, iar înaintea ochilor nu mai vedem decât persoana pe care vrem să o nedreptăţim. Nici noaptea nu ne putem odihni, deci suntem complet sub controlul satanei. Chiar mai mult de 10 nenorociri vin pe capul nostru, chiar dacă nu suntem imediat în cunoştinta lor. Când ne certăm cu cineva, suntem nervoşi, nu mai putem mânca, nu ne putem odihni, împrăştiem agitaţie în jurul nostru şi dacă se repetă des ne îmbolnăvim încet.

Mulţi vor spune că ei au făcut multe şi nu au păţit nimic. Dumnezeu nu bate cu bâta. Cu cât se amână pedeapsa cu atât va fi mai dureroasă. Poate când aproape aţi uitat răul comis, Dumnezeu îl loveşte pe om unde-l doare mai tare şi când lumea îi este mai dragă, atingându-i totdeauna sufletul. De multe ori copiii noştri suferă de unele păcate săvârşite de părinţi, direct sau indirect.
,,CACI DIN CUVINTELE TALE TE VEI INDREPTA ŞI DIN CUVINTELE TALE TE VEI OSANDl" (Matei 12,37)
Read 4995 times Last modified on Miercuri, 07 Noiembrie 2012 22:04

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.