Luni, 18 Februarie 2013 17:17

Zece!

Rate this item
(8 votes)
Imaginea postata reprezinta o schema de tratament ajunsa in cabinetul meu.
Numele medicului si pacientului sunt intradins acoperite, din motive lesne de inteles.

Pacienta venise pentru aceleasi acuze pentru care primise schema de tratament.
Nici una dintre suferintele pacientei nu era macar ameliorata de cele 10 medicamente inghitite de pacienta.
Dimpotriva, acuzele au evoluat nestingherite de toate cele 10 medicamente, spre agravare. Pe langa aceasta, medicamentele provocau bolile lor, peste bolile pacientei!

Prima concluzie: pacienta beneficia doar de efectele adverse ale medicamentelor inghitite, peste bolile ei adaugandu-se bolile provocate de medicamente.

Ii spun pacientei: "probabil viata dvs. ar fi mult mai usoara in absenta bolilor date de medicamente!"
Pacienta imi raspunde: "domnule doctor, aveti dreptate, o luna nu am mai avut bani de ele si mi-a fost mult mai bine fara ele."

Din examinarea schemei de tratament, reiese ca in program erau si medicamente din plante. Care pot fi si ele toxice, cand nu sunt urmarite si sunt administrate vreme indelungata, peste o luna de zile.

Concluzia 2: mediciii din Romania nu au preocupare fata de efectele adverse ale medicamentelor, fie ele ortodoxe sau din plante.

Concluzia 3: raportarea efectelor adverse ale medicamentelor nu intra in atentia medicilor, nici a farmacistilor, desi este foarte bine cotata in punctaj de ore de medicatie continua (5 puncte).

Concluzia 4: nici pacientii nu raporteaza lipsa de eficienta a medicamentelor, nici efectele adverse ale medicamentelor. Protectia consumatorului, nici ANM (Agentia Nationala a Medicamentului), nu sunt prea des deranjate pe motive de medicamente si indicatie.

Am cerut cateva analize pacientei si am lasat la latitudinea pacientei sa urmeze o schema de tratament care nu rezolva nimic in starea ei de sanatate, decat aduce boli in plus, date de medicamente, peste bolile existente.

O sa primeasca ce are nevoie la consultatia urmatoare.


Read 3961 times Last modified on Luni, 18 Februarie 2013 19:19

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.